Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Gambar

Bolest Bricha Na Leve Strane


Bolest Břicha Na Levé Straně

Bolest Břicha Na Levé Straně: Příčiny, Diagnostika a Léčba

Co Způsobuje Bolest Břicha Na Levé Straně?

Bolest břicha na levé straně může být způsobena různými faktory, včetně: * Gastrointestinální problémy: Syndrom dráždivého tračníku (IBS), Crohnova choroba, ulcerózní kolitida a zácpa. * Problémy s ledvinami: Ledvinové kameny, infekce močových cest (UTI) a polycystické onemocnění ledvin. * Problémy se slinivkou břišní: Pankreatitida, rakovina slinivky břišní. * Problémy s vaječníky: Cysty vaječníků, torze vaječníků a rakovina vaječníků.

Jak Je Diagnostikována Bolest Břicha Na Levé Straně?

Diagnostika bolesti břicha na levé straně zahrnuje: * Anamnéza: Lékař se zeptá na vaši anamnézu, včetně vašich příznaků, stravy a životního stylu. * Fyzikální vyšetření: Lékař provede fyzikální vyšetření, včetně prohmatání břicha a poslechu střevních zvuků. * Zobrazovací testy: Rentgen, ultrazvuk, CT vyšetření nebo MRI mohou pomoci odhalit jakékoliv abnormality v břišní oblasti. * Krevní testy: Krevní testy mohou pomoci určit, zda je bolest způsobena infekcí nebo jiným základním stavem.

Jak Se Léčí Bolest Břicha Na Levé Straně?

Léčba bolesti břicha na levé straně závisí na její příčině. Léčba může zahrnovat: * Léky: Léky proti průjmu, protizánětlivé léky nebo antibiotika. * Chirurgie: V některých případech může být nutná operace k odstranění ledvinových kamenů, cyst nebo jiných abnormalit. * Změny životního stylu: Změny stravy, pravidelné cvičení a snížení stresu mohou pomoci zmírnit příznaky IBS a dalších gastrointestinálních problémů.

Kdy Vyhledat Lékařskou Pomoc

Vyhledejte lékařskou pomoc, pokud: * Bolest je silná nebo přetrvává. * Bolest je doprovázena horečkou, zimnicí nebo nevolností. * Bolest se zhoršuje po jídle nebo pití. * Bolest je doprovázena krvavou stolicí nebo zvracením.


Komentar